Sunday, June 5, 2011

Ε. 1.1. Άμεση Δημοκρατία – Εταιρισμός – Ιδέα - Σ. Σχεδιασμός – Ω μέγα

Χρονικά ο κόσμος μας τελεί σε μια φάση προκλασική. Η προιούσα διαμόρφωση ενός κλασικού συστήματος άμεσης δημοκρατίας είναι ήδη εδώ. Το φάντασμα που πλανήθηκε αποκάλυψε εαυτόν ως μεσότητα.

Η Ανάγκη, η Τύχη και η Αρχές συναποφάσισαν τη διατήρηση της υφισταμένης κατάστασης. Το δυναμικό βήμα των επόμενων δέκα ετών εμφαίνεται ως έχον χαρακτηριστικά μικτούς υφής, αναλυόμενης σε έργο και δουλειά.

Ως εκ τούτων η τάση χρήζει και ποσοτικής αξιοποίησης. Έτσι, μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε τροπικά εργαλεία για τη σταδιακή διαχυτική αλληλοβοήθεια, με σκοπό την κατ' αρχή καθ΄ ημάς τακτοποίηση.

Άλλως ιδωμένων των πραγμάτων πρέπει η Επικράτεια να καινοτομήσει, διερευνώντας τη δυνατότητα παρακολουθηματικής εφαρμογής άμεσης δημοκρατίας. Αυτό προϋποθέτει κατά κύριο λόγο την ενεργοποίηση υφισταμένων πολιτιστικών προδιαθέσεων των πολιτών, οι οποίοι συνεργαζόμενοι θα δημιουργήσουν ένα νέο πρακτικό θεσμικό μοντέλο άμεσης δημοκρατίας.

Στον παρόντα ιστότοπο ιδέες με γνώμονα τις Αρχές του Ανθρώπου εμπορεύονται Ελεύθερα και Αναλόγως. Έκαστοι εκόντες προχωρούν χαμογελώντας, αισιόδοξοι για τη ζωή τους.

Ελληνικό 21.03.2011

No comments:

Post a Comment